Купето се управлява прецизно и има неутрално пътно поведение в

...
 
Купето се управлява прецизно и има неутрално пътно поведение в
Коментари Харесай

BMW M2 носи гените на състезател с агресивна визия

  Купето се ръководи точно и има неутрално пътно държание в завоите
Компактните и мощни спортни модели на BMW развълнуваха феновете на дейното шофиране преди повече от 40 години. През 1973 година BMW 2002 turbo въплъти устрема на марката да основава коли, които съчетават отличните динамични характерности, превъзходна маневреност и най-благоприятен надзор на ръководство. Подразделението BMW M GmbH следва този принцип и до момента, като следващото удостоверение е новото BMW M2 Coupe. Мощният 6-цилиндров мотор, острото ръководство, особено за колите със задно задвижване, спортната ходова част вид и зашеметяващият жанр са гаранция, че новото купе BMW M2 има всички съставни елементи с цел да достави оптималната наслада от шофирането.

Новото BMW M2 Coupe е директен правоприемник на сполучливото BMW M1 Coupe от 2011 година, само че също по този начин носи философията и съблюдава традициите на такива изключителни спортни коли от предишното като истинските купета с две порти и четири места BMW M3 E30 и BMW 2002 turbo.

 
 Задният похлупак приключва със спойлер, а от задната ризница се демонстрират двете двойни ауспухови тръби. Задният похлупак приключва със спойлер, а от задната ризница се демонстрират двете двойни ауспухови тръби.
 

Пред нас е едно класическо купе на BMW с дълъг похлупак, скъсена задница и дребни надвеси на каросерията. Повечето външни промени са чисто функционални, само че са създали дизайна на M2 Coupe по-изразителен и атлетичен. В новата предна ризница изпъкват големите въздухозаборници, които усъвършенстват охлаждането на моторния отсек и усъвършенстват аеродинамиката на предната част. Малко по-различна е и радиаторната решетка, а в профилните стени се виждат фирмените  хриле.

Сериозно раздутите арки на колелата придават мускулест тип на колата и ясно демонстрират, че следата е увеличена с 64 мм начело и със 71 мм откъм гърба. Добре изпъкват и огромните 19-инчови лети джанти. На праговете са се появи аеродинамични спойлери, а на капака на багажника е прибавен дребен спойлер. Всички тези модификации са разрешили да се усили притискателната мощ с 35%. От задната ризница се демонстрират двете двойни хромирани тръби на ауспуха.

 
 Най-отгоре на централната подпора е подложен 6,5-инчовият екран на мултимедийната система iDrive. Най-отгоре на централната подпора е подложен 6,5-инчовият екран на мултимедийната система iDrive.
 

В салона са съчетани кожата и алкантара с ярко-сини шевове. Има и карбонови вложки, а на праговете са се появили и железни детайли. Новото BMW М2 Coupe е получило нов волан с три спици и модифициран селектор на трансмисията, украсени с логото на BMW Motorsport. Приборите са осветени в яркочервено. Широкият централен панел на BMW M2 Coupe е леко извърнат към лидера. На централната подпора е конфигуриран 6,5-инчов екран на мултимедийната система iDrive. Тя се добавя от функционалности като брояч на обиколките на спортната писта или предпазване на данни от обвързван видеорегистратор. Работата в менюто се реализира благодарение на кръговиден джойстик. Бутоните на аудиосистемата и климатроника са задоволително огромни и рационално подредени.

 
 Новото М2 е получило модифициран селектор на трансмисията, декориран с логото на BMW Motorsport. Новото М2 е получило модифициран селектор на трансмисията, декориран с логото на BMW Motorsport.
 

Воланът се настройва във височина и дълбочина, а предните седалки се контролират електрически. Седалките на BMW M2 са напълно нови, с усъвършенствана странична опора, която може да се контролира посредством смяна на позицията на страничните ролки на гърба. Има и функционалност за отоплението им. Позицията зад кормилото е типично спортна и ниска, макар че видимостта като цяло не е неприятна. Шофьорът и пасажерът на предната седалка са разграничени от тунела на трансмисията. На него има необятен подлакътник за ръце, в който се крие кутия за дребни движимости. Въпреки спортния си темперамент, BMW M2 Coupe е удобен 4-местен автомобил. На втория ред има задоволително място за двама възрастни със средeн растеж, а размерът на багажника е 390 литра.

 
 В градски условия ръководството е леко, с увеличение на скоростта натежава, а возията е доста твърда. В градски условия ръководството е леко, с увеличение на скоростта натежава, а возията е доста твърда.
 

С дължина от 4468 мм, ширина 1854 мм и височина 1410 мм, новото BMW M2 Coupe се оказа много стилен автомобил. Въпреки това по никакъв начин не е леко и тежи 1470 кг. Твърдостта на каросерията е увеличена с помощта на спомагателните стави под капака. Оборудването на купето включва цялостен електрически пакет, климатроник, 350-ватова аудиосистема Harman/Kardon със CD-плейър, датчици за паркиране откъм гърба, Bluetooth, навигация и други За сигурността на борда има 6 въздушни възглавници и стабилизираща система DSC. В листата с вариантите има камера за назад виждане, отопление на кормилото, технология за автоматизирано закъснение и прекъсване, наблюдаване на платното на придвижване и различаване на пътните знаци.

 
 Тягата се предава на задните колела посредством 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DCT. Тягата се предава на задните колела посредством 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DCT.
 

Новото BMW M2 Coupe е оборудвано с 3,0-литров редови 6-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор. Моторът развива оптималната мощ от 370 конски сили при 6500 об/мин. Двигателят е доста радушен и може да се развърта до 7000 об/мин, радвайки слуха със апетитен тон от изпускателната система. Моторът тегли доста решително купето, защото оптималният въртящ миг от 465 Нм е разполагаем в необятния диапазон от 1400 до 5560 об/мин. За малко с задействана функционалността Overboost, тягата доближава цели 500 Нм. С автоматизираната трансмисия с два съединителя DCT ускорението от място до 100 км/ч лишава едвам 4,3 секунди. Това е улеснено от системата срещу пробуксуване при внезапен старт Launch control. Ако пък желаете да „ запалите ” гумите, разполагаем на лидера е функционалността Smoky Burnout.

 
 На пистата BMW M2 демонстрира палавия си манталитет, а ускорението от място до 100 км/ч лишава едвам 4,3 секунди. На пистата BMW M2 демонстрира палавия си манталитет, а ускорението от място до 100 км/ч лишава едвам 4,3 секунди.
 

Резервът на мощ е в обилие и разрешава на лидера да направи изпреварване при доста дребна видимост. Максималната скорост е лимитирана до 250 км/ч, само че при доплащане може да бъде увеличена до 270 км/ч. Тези стойности обаче могат да се ревизират единствено на спортна писта, където BMW M2 Coupe демонстрира палавия си манталитет. Двигателят предава тягата на задните колела посредством 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DCT. Нейното главно преимущество е съвсем мигновената промяна на скоростите, както в ръчен, по този начин и в автоматизиран режим. Автоматичната трансмисия също способства и за по-нисък разход на гориво, само че паспортните данни остават фантазия при непрекъснато интензивно шофиране. На най-високата седма предавка можете да се движите единствено с 1000 оборота в минута.

 
 За да може да стопира дейно, спирачните дискове на М2 са с диаметър 380 мм начело и 370 мм откъм гърба. За да може да стопира дейно, спирачните дискове на М2 са с диаметър 380 мм начело и 370 мм откъм гърба.
 

На пътя новото BMW M2 Coupe е доста уравновесен и дисциплиниран автомобил. Почти равномерното систематизиране на тежестта по осите, необятната диря и ниския център на тежестта способстват за прецизното ръководство на купето. Диференциалът с нараснало търкане обезпечава отличен надзор и пътно държание в завоите, близо до неутралното. Сцеплението с пътя е чудесно, с помощта на гумите с размери 245/35 ZR19 начело и 265/35 ZR19 откъм гърба. На спортна писта може умерено да изключите системата за стабилизация, само че даже и тогава BMW M2 Coupe може да се управлява, а в състезателен режим, когато DSC е дейна, само че се намесва късно, е елементарно да се реализира следено превъртане на задния мост, известно като дрифт. Управлението е тъкмо и изненадващо информативно, без значение от електрическия усилвател. В градски условия то е леко, само че с увеличение на скоростта натежава. Окачването е доста плътно, колата вози твърдо, само че купето се наклонява минимално в завоите.

Новото BMW M2 Coupe остава правилно на концепцията за компактния състезателен автомобил. Той е дребен, бърз и доста маневрен, като у нас коства от 122 700 лв..

 
 Под предния похлупак е прикрит 3,0-литровият редови 6-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор. Под предния похлупак е прикрит 3,0-литровият редови 6-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор.
 

 
BMW M2
3,0-литров 6-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор

7-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител

370 к.с. оптималната мощ при 6500 об/мин

465 (500*) Нм оптимален въртящ миг при 1400-5560 об/мин

4,3 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

250 км/ч оптималната скорост

7,9 л/100 км междинен разход на бензин

185 г/км излъчвания на СО2

122 700 лв. базова цена на модела

*При Overboost
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР